torsdag 19 juni 2014

Reglerna

Nu har vi de första lagen klara för åttondedelsfinaler, Nederländerna och Chile. Det betyder att jag så fort som möjligt börjar publicera poängställningen på denna sida. Före det så tänkte jag kopiera hit reglerna som de stod på formuläret.




Gå med i @kivagreger:s fotbolls VM tippning. Tippa vilka lag som går vidare från de olika omgångarna. Först skall du tippa vilka 2 lag som går vidare från varje grupp i gruppspelet. För varje rätt lag får du 1 poäng. Max 16 poäng.

Därefter skall du tippa vilka 8 lag som går till kvartsfinalen. För varje rätt lag får du 2 poäng. Max 16 poäng för denna del.

Efter detta är det dags att tippa vilka 4 lag som går till semifinalerna. För varje rätt lag 4 poäng. Även denna omgång kan du få max 16 poäng för.

Slutligen är det dags att tippa vilka två lag som gör upp om guldet samt vem som blir världsmästare, 4 poäng för varje rätt lag i finalen och 8 poäng för rätt världsmästare, dvs max 16 poäng även här.

Den som är duktig i matematik kan vid detta skede räkna ut att totalt kan du få 4 x 16 = 64 poäng, dvs lika många poäng som det finns matcher i VM.

Förutom äran vinner den med mest poäng ett första pris som @kivagreger donerar. Vad, vi får se! Troligen någon VM pryl.

Stannar flera på samma poängmängd vinner den som har rätt världsmästare. Finns det flera, så vinner den som har mera poäng från finalen. Är det fortfarande jämnt avgör poängen från semifinalen, därefter kvartsfinalen. Har två eller flera tippat helt identiskt så lottas vinnaren.

@kivagreger försöker så fort som möjligt fixa så att alla vet vad alla har tippat. @kivagreger deltar inte själv i tippningen.

Hashtagg för tippningen är #KivaVM

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar